Over

De Counter Terror Academy is ontstaan uit de noodzaak naar professionele cursussen met betrekking tot de huidige terreur problematiek.

We worden steeds vaker geconfronteerd met terreuraanslagen. Dit gaat zowel over massa aanslagen waarbij één of meerdere gewapende aanvallers plots op een menigte beginnen te schieten als over aanslagen waarbij een enkeling mensen tracht te verwonden met een mes of bijl.

We weten uiteraard heel goed dat het niet haalbaar is om burgers op enkele uren te leren hoe ze een zelfmoordterrorist moeten neutraliseren. Onze cursussen hebben niks te maken met dit soort Rambo toestanden. Wat we wel doen is inzicht geven in de werkwijze van die terroristen / aanvallers en u leren omgaan met extreme crisissituaties.

Als u wil leren hoe u een gewapende overvaller kan uitschakelen met een vuurwapen dan moet u bij de politie of Defensie gaan. De Counter Terror Academy opereert volledig binnen het wettelijk kader.

Hoewel onze cursussen hands-on zijn bevatten ze ook alle theorie die u nodig heeft om de materie te doorgronden.

Wat bieden we?

Inzicht. We hebben over terreur in de breedste zin van het woord. We geven u de cijfers, tonen u de risico’s en reiken een aantal oplossingen aan. De oplossingen die we bieden zijn realistisch, haalbaar.

Wie zijn we?

De Counter Terror Academy bestaat uit een groep specialisten. We zijn (ex) militairen uit gevechtseenheden, (ex) politiemensen, veiligheidspersoneel uit overheidsdiensten, artsen en (urban) survival specialisten uit verschillende landen. Allemaal mensen met praktijkervaring die gepassioneerd zijn door hun vak.

Erik H is (crisis) communicatiespecialist en geeft vooral het theoretisch psychologisch gedeelte van de cursussen. Erik verdiepte zich de afgelopen jaren in agressie, gedrag en de communicatie daarrond.

Luc V.L, Commando Moniteur, sinds 10 jaar full time instructeur zelfverdediging en Close Combat. Hij heeft een eigen (eigenzinnige) Krav Maga school waar hij dagelijks les geeft. Daarnaast geeft hij geregeld workshops bij bedrijven. Luc ontwikkelde mee de cursus zelfverdediging voor de zorg voor de AP Hogeschool en adviseerde bij de ontwikkeling van diverse andere cursussen.

Rueben K. is onze Combat Medic. Rueben diende een aantal jaar bij defensie en leerde daar de kneepjes van het vak. Hij gaf er de zogenaamde TCCC Tactical Combat Casualty Care) cursussen. Bij de Counter Terror Academy geeft hij de Civilian Combat Cuasualty Care cursus.