Omgaan met een gewapende aanvaller

shutterstock_69244591

Deze basiscursus geeft u goed inzicht in de materie. We nemen u mee in een verhaal over agressie, angst, stress, pre-aanvalsgedrag en modus operandi van aanvallers. We bekijken uniek beeldmateriaal dat we meteen ook analyseren. Dit is geen saaie lezing maar een interactief gebeuren.

Het basisprotocol dat we volgen is vluchten, verstoppen, vechten. Elk element van dat protocol wordt belicht en verantwoord. Het spreekt voor zich dat we het vechten, hetgeen we als laatste redmiddel aanbieden in een strakke context plaatsen. We gaan er niet stoer over doen, we gooien niet met veronderstellingen en tientallen techniekjes maar geven u enkele haalbare concepten. Tijdens onze simulaties kunt u die concepten testen.

Tenslotte gaan we ook aan de slag met Civilian Combat Casualty Care. Alles is fout gelopen, u of iemand anders is gewond. We slaan u niet om de oren met medische termen maar bieden enkele praktische, levensreddende technieken.

Onderwerpen: agressie, angst, stress, vormen van terreur, gedrag van een aanvaller, modus operandi, aanvaller met mes/machete, aanvaller met vuurwapen, vluchten, verstoppen, ontwapenen, wat na messteek of snijwonde, wat na kogelwonde.

Locatie: Antwerpen, Berchemlei 103
Kostprijs: 175€ per persoon
Doelgroep: +20 tot …
Tijdstip: er zijn nog geen cursussen gepland
Taal: Nederlands
Kledij: sportief, los, gemakkelijk
Intensiteit: laag
Aanmelden: via onderstaand formulier, na aanmelding ontvangt u alle bijkomende info en betalingsinstructies.

We voorzien belegde sandwiches als lunch, fruit en diverse dranken (koffie, thee, water, frisdrank).

Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat van de Counter Terror Academy.