Burgers

Als burger uzelf en uw naasten leren beschermen tegen allerlei vormen van terreur is niet zo simpel. U zou zich kunnen verdiepen in de materie door erover te lezen en/of een zelfverdedigingscursus te volgen. Maar, welke boeken leest u dan precies en welke zelfverdedigingscursus volgt u best?

Om een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek moet u verschillende studiegebieden beheersen: psychologie, fysiologie, anatomie en recht. Op de koop toe is het niet onverstandig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen zoals: eerste hulp, basis militair tactisch inzicht en een paar commandotechnieken. Succes met de zelfstudie.

Bij de gemiddelde zelfverdedigingsschool kunt u ook al niet terecht. De meeste scholen zijn erop gericht u zo lang als mogelijk als “lid” te houden met als gevolg dat de nadruk ligt op het trainen van segmenten. Omdat er in de zelfverdedigingsscholen een constante instroom is blijft het niveau relatief laag.  Het resultaat is dat een goede school ongeveer 15 maanden nodig heeft om u alle informatie te geven en de juiste zaken te laten trainen. Dat is op zich niet verkeerd als u daar de tijd voor heeft, maar wees eerlijk: u wil de vaardigheden zo snel mogelijk onder de knie hebben. U wil geen jaren 2 keer per week naar de les of training.

De Counter Terror Academy heeft een aanpak die u toelaat om op korte termijn te beschikken over de juiste informatie. Tijdens onze cursussen geven we u de informatie die u nodig heeft, de antwoorden op de vragen waar u mee zit en trainen we alleen wat van belang is.

Geplande cursussen:

5 november Antwerpen Omgaan met een gewapende aanvaller