Goed begonnen…

Je kon geen krant openslaan of er stond iets in over de Counter Terror Academy. Ook de online media berichtten over ons initiatief, er was zelfs een reportage op ATV en Kamagurka maakte een cartoon over de Academy.

De commentaar van de politie woordvoerder dat de politie een monopolie heeft op geweld en dat ze ontwapenen ten stelligste afraden hadden we een beetje zelf gezocht maar uiteindelijk werd het ook hen duidelijk dat we voor de verstandigste beslissing gaan.

Waar ze de bal helemaal mis sloegen was de uitspraak dat zo’n cursussen al werden aangeboden. Er is een gigantisch verschil tussen zelfverdedigingscursussen en wat wij aanbieden. Ons aanbod is namelijk breder. De meeste zelfverdedigingssystemen focussen zich op “het gevecht”. Wij hebben het over preventie, vluchten, verstoppen. We behandelen wat men Urban Survival zou kunnen noemen en kijken naar wat je zelf kan doen als iemand in je buurt of als je zelf gewond bent.

Op de sociale media ging het dan weer over aanwakkeren van angstgevoel en polariseren. Als we het over terreur hebben dan vergeet men vaak dat er verschillende vormen van terreur zijn : politiek en religieus geïnspireerde terreur maar ook straatterreur, zoals die van een straatbende die een schrikbewind voert of een buur de je terroriseert.

De Counter Terror Academy is een professionele school met een aanbod voor zowel burgers als bedrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s